We trachten in een eerste gesprek met de eigenaars te bepalen welke problemen er zijn en op welke gebieden wij iets kunnen betekenen. Nadien proberen we ook samen met hen constructieve oplossingen te vinden naar de toekomst toe.

We bieden ondersteuning op volgend gebieden, gratis of tegen een kleine vergoeding:

  • voedselpaketten
  • benodigdheden (manden, kooien, krabpalen, leibanden, …)
  • verzorgingsproducten en verzorging
  • training bij gedragsproblemen
  • tussenkomst in dierenartskosten bij noodzakelijke consultaties (dit wel steeds na contact met ons)

Eenmaal per maand wordt een afhaaldag georganiseerd, waarop onze leden een voedselpakket en andere benodigdheden kunnen komen afhalen. Indien onze leden zich niet in de mogelijkheid bevinden zich te verplaatsen naar deze afhaaldag, gaan onze vrijwilligers bij hen langs.

De mensen die door ons geholpen worden, dienen wel eerst lid te worden van onze VZW. Voedselpaketten en dergelijke worden ook enkel meegegeven op vertoon van de lidkaart.

Herplaatsing

Soms is herplaatsing de enige of de verstandigste oplossing.

Hierin willen wij onze uiterste best doen om zo spoedig mogelijk een nieuwe thuis te vinden door ons eigen netwerk aan te spreken en zoveel mogelijk oproepen te verspreiden via sociale media.

Aangezien wij geen ruimte hebben om de dieren zelf op te vangen, werken wij samen met andere vzw’s die zich hiervoor inzetten.

Indien het dier niet in zijn eigen omgeving kan verblijven gedurende deze periode en naar een asiel moet worden gebracht trachten we ook hierin tussen te komen indien de eigenaar dit financieel niet kan dragen.